Asset 3iconsDotsdownload131iconsknive-forkK_gridiconstag

Ruokamyyjäkoulutus, Liiketoiminnan ammattitutkinto

Tutkintotavoitteiset koulutukset

Kun haluat kehittyä ruokamyyjänä, syksyllä 2019 starttaa ruokakaupalle suunnattu Liiketoiminnan ammattitutkinto.

Tavoite

Liiketoiminnan ammattitutkinto myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisalalla voit kehittää osaamistasi ruokakaupan asiakaspalvelu- ja myyntitehtävissä.
Koulutuksen aikana perehdyt kaupan toimintaympäristöön, alan markkinoihin ja kilpailutilanteeseen, tuloksellisen toiminnan suunnitteluun ja seurantaan sekä kustannustehokkaaseen toimintaan.
Lisäksi opit suunnittelemaan, toteuttamaan, seuraamaan ja arvioimaan myynti- ja asiakaspalvelutyötäsi ruokakaupassa.


Kohderyhmä

Ko. osaamisala soveltuu erinomaisesti kaupan ja palvelualan tarpeisiin. Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka toimivat ruokakaupan asiakaspalvelun, myynnin ja markkinoinnin työtehtävissä. Tutkinto soveltuu erinomaisesti myös jatkokoulutukseksi liiketoiminnan perustutkinnon suorittaneille.


Koulutuksen kesto

Arvioitu keskimääräinen suorittamisaika on 1 – 1,5 vuotta.

Koulutukseen valitut opiskelijat suorittavat liiketoiminnan ammattitutkinnon myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisalan.
Koulutuksen kesto on yksilöllinen, ja siihen vaikuttaa opiskelijaksi hakeutuvan aikaisempi osaaminen. Tutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, jos koulutukseen hakeutujalla on riittävä osaaminen hankittuna.


Aikataulu ja sijainti

Jatkuva haku.
Amiedu, Valimotie 8 00380 Helsinki


Pääsisältö ja toteutustapa

Liiketoiminnan ammattitutkinto, joka on suunnattu päivittäistavarakaupan myyjille, sisältää 6 tuoteryhmäpäivää. Päivien aiheina ovat

  • Liha
  • Kala, äyriäiset ja nilviäiset tuoteryhmänä
  • Hevi, juustot ja maitotaloustuotteet
  • Ruokatrendit (esim. lihan korvikkeet), ruokavaliot ja ruoan valmistusmenetelmät.


Näiden päivien aikana tutustutaan em tuotteisiin, niiden käsittelyyn ja lopuksi valmistamme tuotteista ruokaa.


Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ja työpaikan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden.

Suunnitelma tutkinnon suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan, työnantajan ja koulutuksen järjestäjän kesken.

Tarvittava osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa työpaikalla omissa työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähioppiminen, itseopiskelu sekä itsenäinen tai ohjattu verkko-opiskelu.

Tutkinnon voi suorittaa joko oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää, että sinulla on työnantaja (tai olet jo työsuhteessa), jonka kanssa voit solmia oppisopimuksen koulutuksen ajaksi.

Työpaikalta nimetään opiskelijalle ammattitaidoltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä vastuullinen työpaikkaohjaaja. Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tästä linkistä.

Hinta

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus on maksutonta sekä työnantajalle että opiskelijalle.

Kouluttaja

Hilkka Peltola

hilkka.peltola@amiedu.fi 
puh. 020 7461 611