Asset 3iconsDotsdownload131iconsknive-forkK_gridiconstag

Ruokamestarin diplomi Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon suorittajille (ruokakauppa)

Lähikoulutus
Lähikoulutus

Haluatko oppia lisää elintarvikkeiden käsittelystä ja niiden valmistuksesta ruokatuotteiksi? Tule kehittämään ruoanvalmistustaitojasi ja vahvistamaan omaa ruokaosaamistasi, samalla saat ajankohtaista taustatietoa asiakkaiden neuvontaan ja lisämyynnin tekemiseen. Ruokamestarin diplomilla täydennät suorittamaasi liiketoiminnan eat: n tai kaupan esimiehen eat: n opintoja ruoanvalmistuksen monipuolisilla käytännön harjoituksilla.

Tavoite

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon suorittanut opiskelija voi täydentää ruokaosaamistaan Ruokamestarin diplomilla. Ruokamestarin diplomin suorittanut osoittaa elintarvikekaupassa vaadittavaa monipuolista osaamista elintarvikemyynnin sekä asiakaspalvelun eri tehtävissä.
Koulutuksen suorittanut osaa säilyttää, käsitellä, valmistaa ja myydä elintarvikkeita opastaen asiakkaita palvelutiskillä ja/ tai myymälässä.

Koulutuksessa käydään läpi kalan, lihan ja muiden raaka-aineiden käsittelyä sekä niiden valmistusta ruokatuotteiksi.
Lisäksi tutustutaan ajankohtaisiin mm. ravitsemukseen, erityisruokavalioihin sekä ruokatrendeihin liittyviin asioihin.
Koulutuksen aikana pääset tutustumaan ja kehittymään myös oman organisaatiosi elintarvikemyynnin eri tehtävissä.


Kohderyhmä

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon tutkinnon suorittajille, joilla on suuntautumisenaan ruokakauppa. Koulutuksessa vaadittava osaaminen hankitaan käytännön harjoituksissa Taitotalon opetuskeittiössä sekä opiskelijan omassa työpaikassa, joten hakijalla täytyy olla koulutukseen soveltuva työpaikka elintarvikekaupassa. Hakijalta toivotaan kiinnostusta ruokaan liittyviin asioihin ja kokemusta elintarvikemyynnistä sekä elintarvikkeiden käsittelystä.

Koulutukseen voi osallistua myös jo aiemmin ko. tutkinnon tai kaupan esimiehen erikoisammattitutkinnon suorittanut henkilö.


Koulutuksen kesto

Koulutukseen sisältyy 4 lähipäivää Taitotalolla sekä verkko ym. - tehtävät. Arvioitu suorittamisaika on n. yksi vuosi. Koulutus on suoritettavissa syksystä 2019 alkaen


Aikataulu ja sijainti

Taitotalo, Valimotie 8 00380 Helsinki

Ilmoittautumislinkki ja päivien ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin. 

Lähipäivä 1; Ruokaa merenelävistä 
Lähipäivä 2; Ruokatietoutta ja trendejä 
Lähipäivä 3; Ruokaa lihasta ja ”lihan korvikkeista” 
Lähipäivä 4; Ruokamestarin näyttöpäivä 

Lähipäivät toteutetaan 2 päivän jaksoina. Lähipäivät 1 ja 2 sekä lähipäivät 3 ja 4 yhdessä.


Pääsisältö ja toteutustapa

Sisällön laajuus on 4 lähipäivää sekä opiskelijan kehittymistarpeiden/ aiemman osaamisen mukaisesti itsenäistä opiskelua työpaikalla ja verkko ym. tehtäviä.

Tarvittava osaaminen hankitaan lähipäivinä (2x2 päivää) Taitotalolla sekä työpaikan elintarvikkeiden myynnin ym. työtehtävissä. Oppimista tukevat itseopiskelu sekä itsenäinen tai ohjattu verkko-opiskelu.

Ilmoittautuminen

Jatkuva haku

Hinta
Koulutuksen hinta on 200 euroa + alv 24% / koulutuspäivä, yhteensä 600 € (+ alv 24%), 4. lähipäivä eli näyttöpäivä on osallistujalle maksuton.

Kouluttaja
Hans Tikkanen
puh. 020 7461 496
hans.tikkanen@taitotalo.fi

Koulutuksen toteuttaja

1.1.2020 alkaen: Taitotalo (entinen Amiedu)