Asset 3iconsDotsdownload131iconsknive-forkK_gridiconstag

Lihamestarivalmennus

Lähi/Monimuotokoulutus

Valmennus on täyteen varattu, mikäli lisäpaikkoja vapautuu, niistä tulee infoa syksyn aikana.

Uusi lihamestarivalmennus starttaa!

Kyseessä on Hämeen ammatti-instituutin järjestämä oppisopimuskoulutus, jossa syvennytään tietämystä lihasta tuotantotilalta ruokapöytään.

Valmennus toteutetaan reilun vuoden kestävänä monimuoto-opiskeluna.  

Tavoite

Valmennuksessa perehdytään liharaaka-aineeseen syvemmin. Lihan leikkaaminen ja lihan valmistaminen myyntivalmiiksi tuotteiksi opiskellaan käytännön tasolla.

Lihantuotantoketju tulee tutuksi, jolloin lihakaupassa toimimiseen saadaan uutta puhtia.


Kohderyhmä

Lihaosaston vastaavat, lihaosastolla työskentelevät tai lihamestariksi aikovat.


Koulutuksen kesto

Noin vuosi


Aikataulu ja sijainti

Koulutuspäivät Hämeenlinnassa Hämeen ammatti-instituutin tiloissa

Tammikuu - Helmikuu 2 x 2 päivää

Liha-alan laitosvierailu ja lihasta ruoaksi valmistaminen Kauhajoki / Seinäjoki

Maaliskuu 2 päivää

Lihankäsittely Helsinki

Huhtikuu 2 päivää

Toukokuu 2 päivää joista toisen teema on Kehitystyön esittely

09 - 12 / 2019 Etätehtävät ja näytöt


Pääsisältö ja toteutustapa

Valmennus rakentuu työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, viidestä kahden päivän pituisesta lähipäiväjaksosta Hämeenlinnassa, Helsingissä, yksi lähijakso sisältää vierailun lihalaitokseen sekä etäopetuksesta ja -tehtävistä.

Valmennus on tutkintotavoitteista ja se perustuu elintarvikejalostuksen ammattitutkinnon perusteisiin (liha-alan osaamisala).

Pakollinen tutkinnon osa elintarviketurvallisuuden hallinta ja valinnaiset osat lihanleikkaus ja elintarvikkeiden myynti.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on avoinna 30.11.2018 saakka, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumislinkki

Hakemuksen tultua opettaja ottaa puhelimitse yhteyttä hakijaan noin kahden viikon sisällä, ja neuvomme kuinka paikalliseen oppisopimustoimistoon ollaan yhteydessä oppisopimusten tekoa varten.

Koulutukseen valitaan 10 opiskelijaa koulutustarpeen pohjalta (5 henkilöä KCM / 5 henkilöä KSM) joista KCM:n paikat ovat toistaiseksi täynnä. K-lihamestarivalmennus on Elintarvikejalostajan tutkintoon johtavaa koulutusta, jonka voi suorittaa oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle yleensä maksutonta. Oppisopimustoimisto saattaa kuitenkin periä koulutusmaksun joissain tapauksissa, toimistosta riippuen. Mahdolliset työelämän lupa- ja korttikoulutusten viranomaismaksut, yöpymiset ja matkat jää työnantajan korvattaviksi. Opiskelija saa työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana palkkaa.

Oppisopimuksen saadakseen työnantajan tulee olla yhteydessä paikalliseen oppisopimustoimistoon. Lisätietoja antaa ja oppisopimuskoulutuksen hankkimisessa tarvittaessa auttaa: Markus Yli-Hemminki, HAMI, 0504617503 markus.yli-hemminki@hamk.fi

Mikäli valmennukseen osallistujalle ei saada oppisopimusta valmennuksen hinta 2500 € + alv/osallistuja veloitetaan kaupalta. Kauppa voi anoa AKS:ltä (Ammattikasvatussäätiö) puolet kustannuksista, jolloin kaupalle jäävä kustannus on 1250 € + alv/osallistuja.

Lähipäivinä Hämeenlinnassa opiskelijoilla on mahdollisuus opiskelija hintaiseen ruokailuun 5,00 €.

Lisätietoja

Markus Yli-Hemminki, HAMI, 0504617503 mailto:markus.yli-hemminki@hamk.fi

Jani Tynkkynen, Kesko, 0504948999
jani.tynkkynen@kesko.fi