Asset 3iconsDotsdownload131iconsknive-forkK_gridiconstag

Lihamestarivalmennus

Tutkintotavoitteinen koulutus
Tutkintotavoitteinen koulutus

Lihamestarivalmennus on Hämeen ammatti-instituutin järjestämä oppisopimuskoulutus, jossa syvennetään tietämystä lihasta tuotantotilalta ruokapöytään.

Valmennus toteutetaan reilun vuoden kestävänä monimuoto-opiskeluna.  

Tavoite

Valmennuksessa perehdytään liharaaka-aineeseen syvemmin. Lihan leikkaaminen ja lihan valmistaminen myyntivalmiiksi tuotteiksi opiskellaan käytännön tasolla.

Lihantuotantoketju tulee tutuksi, jolloin lihakaupassa toimimiseen saadaan uutta puhtia.


Kohderyhmä

lihaosaston vastaavat, osastolla työskentelevät, lihamestariksi aikovat


Koulutuksen kesto

Noin vuosi


Aikataulu ja sijainti

Pääsisältö ja toteutustapa

 

Valmennus on toistaiseksi keskeytetty koronatilanteen vuoksi.

 Valmennus rakentuu työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, viidestä kahden päivän pituisesta lähipäiväjaksosta Hämeenlinnassa ja Helsingissä (yksi lähijakso sisältää vierailun lihalaitokseen) sekä etäopetuksesta ja -tehtävistä.

Valmennus on tutkintotavoitteista ja se perustuu elintarvikejalostuksen ammattitutkinnon perusteisiin (liha-alan osaamisala).

Pakollinen tutkinnon osa elintarviketurvallisuuden hallinta ja valinnaiset osat lihanleikkaus ja elintarvikkeiden myynti.

 

Koulutuspäivät ovat Hämeenlinnassa Hämeen ammatti-instituutin tiloissa.

 

Ilmoittautuminen -valmennus on toistaiseksi keskeytetty koronatilanteen vuoksi

Ilmoittaudu tästä

Hakemuksen tultua opettaja ottaa puhelimitse yhteyttä hakijaan noin kahden viikon sisällä, ja neuvomme kuinka paikalliseen oppisopimustoimistoon ollaan yhteydessä oppisopimusten tekoa varten.

Koulutukseen valitaan 10 opiskelijaa koulutustarpeen pohjalta. K-lihamestarivalmennus on Elintarvikejalostajan tutkintoon johtavaa koulutusta, jonka voi suorittaa oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle yleensä maksutonta. Oppisopimustoimisto saattaa kuitenkin periä koulutusmaksun joissain tapauksissa, toimistosta riippuen. Mahdolliset työelämän lupa- ja korttikoulutusten viranomaismaksut, yöpymiset ja matkat jää työnantajan korvattaviksi. Opiskelija saa työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana palkkaa.

Oppisopimuksen saadakseen työnantajan tulee olla yhteydessä paikalliseen oppisopimustoimistoon. Lisätietoja antaa ja oppisopimuskoulutuksen hankkimisessa tarvittaessa auttaa: Markus Yli-Hemminki, HAMI, 0504617503 markus.yli-hemminki@hamk.fi

Mikäli valmennukseen osallistujalle ei saada oppisopimusta valmennuksen hinta 2500 € + alv/osallistuja veloitetaan kaupalta. Kauppa voi anoa AKS:ltä (Ammattikasvatussäätiö) puolet kustannuksista, jolloin kaupalle jäävä kustannus on 1250 € + alv/osallistuja.

Lähipäivinä Hämeenlinnassa opiskelijoilla on mahdollisuus opiskelija hintaiseen ruokailuun 5,00 €.

Lisätietoja

Markus Yli-Hemminki, HAMI, 0504617503 mailto:markus.yli-hemminki@hamk.fi

Jani Tynkkynen, Kesko, 0504948999
jani.tynkkynen@kesko.fi